Сепак треба ДПМНЕ понекогаш да се слуша

54 од вкупно 750 пратеници во Советот на Европа потпишале писмена декларација со која се бара од македонската влада да го постави Александар Николоски за амбасадор во Брисел.

А бе све тоа убаво, ама џабе. И сите 750 пратеници да се потпишат, ДПМНЕ преку ПРОГЛАСОТ јасно кажа дека не дозволува мешање на претставници од други држави во одлуките што се донесесни од претставниците избрани од народот. Сега, да не им се крши атер и за све да им се оди контра на ДПМНЕ, би било фер да не дозволиме овие 54 ЕПП пратеници да се мешаат во одлуките на Владата. Сепак треба ДПМНЕ понекогаш да се слуша и со тоа се создаде и остави слика дека е конструктивна опозиција.

Влатко Васиљ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e