Преку ИПАРД 2 програмата досега потпишани се 1.480 договори во висина од 32,8 милиони евра

Kомпанијата Бимфуд од Прилеп доби 8 и пол милиони денари поддршка преку ИПАРД фондовите. Изминатите 2 и пол години успеавме да ги доближиме мерките од #ИПАРД до земјоделците, ги олеснивме административните процедури, нема веќе чекање по една година за да се склучат договори.

Преку ИПАРД 2 програмата досега потпишани се 1.480 договори во висина од 32,8 милиони евра. Ова е вистинската грижа за земјоделството и земјоделците од страна на СДСМ.

ФБ статус на Љупчо Николовски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e