Петровски: Ние немавме име, туку ПРИВРЕМЕНА РЕФЕРЕНЦА – ФИРОМ!

Протестот против промена на името!? Чекај да објасниме две три работи:
Ние немавме име,туку ПРИВРЕМЕНА РЕФЕРЕНЦА -ФИРОМ!
Р.Северна Македонија е прво межународно признаено име на ова земја како независна држава!
“Преспанскиот договор“ е единствено нешто, што по 30г., не придвижи од мртва точка. Нешто што не внесува во НАТО и ни ветува европска иднина -остварување на европскиот сон!
п.с.
Протестот против промена на името, по мене, е предавство – голем анти-македонски чин!

ФБ статус на Југослав Петровски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e