Обожавам да дискутирам за политика до рано наутро

Талат Џафери со реакција на паузите на дпмне:

зоран илиоски (вмро втора), побара уште еден час пауза, веднаш по паузата за ручек. Ова е втора пауза денес за групите на дпмне.

Претседателот Џафери одговори дека од сега, за секој даден час пауза, ќе го продолжува траењето на седниците уште по еден час.

Тоа значи дека ако дпмне сакаат да го блокираат Собранието со паузи – тоа ќе им оди тешко, а ќе треба и да работиме до доцните часови.

Јас обожавам да дискутирам за политика до рано наутро. А вие, колеги и колешки од дпмне?

Павле Богоевски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e