Николовски со честитка за Меѓународниот ден на образованието: Вложуваме во квалитетно образование!

Вложуваме во квалитетно образование, во нашите млади и нашата иднина!
-Го укинавме екстерното тестирање
– Донесовме нов Закон за високо образование
– Ги зајакнуваме стручното и дуално образование
– Инвестираме во нови објекти
-Поставуваме енергетски ефикасни фасади и еколошки системи за греење во училиштата
-За вкупно 21,3% ја покачивме платата во основното, средното и високо образование
Со Буџетот за 2020 инвестираме вкупно 154 милијарди денари за здравство, образование и социјална заштита – ова е зголемување од повеќе од 10 милијарди денари во споредба со ребалансот од 2019 година.
Честит Меѓународен ден на образование!

ФБ статус на Љупчо Николовски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ