Николовски: Со авионско засејување ќе се штитат земјоделските посеви од град

„Решаваме долгогодишен проблем на земјоделците, со авионско засејување ќе ги штитиме земјоделските посеви од град“, пишува Љупчо Николовски информирајќи дека денеска е објавен јавниот оглас за Услуги за модификација на време со авионско засејување.

„Заштитата од град со авионско засејување ќе се спроведува на целата територија државата. Новиот систем за заштита од временски непогоди ќе постигнува поквалитетна и порационална заштита на земјоделските посеви од град“, смета Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ