Јовановиќ: Мицкоски ќе извади мажишта на кои жените се тука единствено да им аплаудираат

Kуририте хејтаат (не критикуваат, ами сувопарно хејтаат): зошто Заев дозволил говор за жените да му напише Шеќеринска. Па кој треба да го знае проблемот на жената во општеството од Радмила? Целиот живот е во “машка политика”, цел живот се бори со силниот патријахален свет. Итекако Радмила треба да напише текст што го адресира проблемот на жената.

Во партијата на Мицкоски нема жени. Добро, има, ама тие се тамо само бројка. А тоа мене лично ме погаѓа кога гледам дека во таа партија нема место за силни жени кои ќе се борат за женските права.

Заев на следните парламентарни ќе извади 50 – 50 мажи и жени. А Мицкоски ќе извади мажишта на кои жените се тука единствено да им аплаудираат. #ИмаРазлика

ФБ статус на Ненад Јовановиќ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e