Да е паметен Села…

Доколку се ратификува Повелбата за заштита на малцинските и регионални јазици нема да има потреба од донесување на закон за јазиците. Уште повеќе што ратификатите се на повисоко ниво од законите и сите закони ќе треба да се прилагодат соодветно на Повелбата.

Да е паметен Села ќе бара вакво нешто наместо да создава простор за враќање на оние кои пробаа да го убијат.

Мирјана Најчевска

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e