(ВИДЕО) Единаесет имиња на кои треба да им се посвети внимание: Идните ѕвезди на светскиот фудбал

Секое време си носи нови фудбалски имиња, наследници на денешните многу добро познати асови и ѕвезди, но за да дојдат на тоа ниво треба доста макотрпна работа, посветеност, но и среќа за да ги дофатат восочините.

Дружината на „футбол дејли“ ни остави една единаесетка на играчи кои во иднина би требало доста да значат во овој спорт, а веќе дел од нив и се познати за јавноста. Секако тука фалат некој попознати млади асови како Донарума, Рашфорд, Дибала, Дембеле…, но изгледа тоа со намера е направено за да се даде простор на играчите кои се квалитетни, ама не се баш во центарот на вниманието.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ