Надал: Годината за тенис е речиси изгубена

Шпанскиот тенисер Рафаел Надал го сподели своето мислење за тековната сезона која е суспендирана поради пандемијата на коронавирус.

– Сега јас сум повеќе загрижен за подготовките за Австралија опен 2021. Ми се чини дека оваа година е речиси изгубена за тенисот. Се надевам дека во новата сезона ќе можам да играм со максимум. Сите губиме една година кариера. На моја возраст ваквото доживување е многу потешко, но ништо не може да се стори. Проблемите со логистиката прават одржувањето на натпревари да е невозможно, изјави Надал.

Најоптимистичките прогнози се дека тениски мечеви може да се случат во средината на јули. з

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e