Марија Шерифовиќ за својата сексуална ориентација: Јас сум родена да бидам јас

Марија Шерифовиќ гостуваше во емисијата „На терапија“ кај Славица Ѓукиќ Дејановиќ, а во разговорот се осврна и на нејзината сексуална определба.

Во 2013 година, пејачката признала дека е лезбејка во автобиографскиот документарен филм „Исповед“, кој се прикажуваше во Белград.

„Тогаш го направив тоа, дури реков дека повеќе нема да зборувам за тоа, но еве накратко ќе ви одговорам. Беше итна потреба. Дали денес би го направил тоа, не знам, не затоа што се каам, не, ни секундa, но не знам дали би сакала или не, но е направено затоа што чувствував потреба.Родена сум да бидам јас, не сум родена да бидам нешто што некој друг сака, мисли, замислува, тоа си ти, тоа што си“, рече пејачката.

Да потсетиме, Марија Шерифовиќ во последниот дел од својот автобиографски филм Исповед откри дека била со жени.

“Јас сум лезбејка. Бев со девојка, и тоа е прекрасно чувство. Знам дека сите дојдовте поради ова прашање. Можам да ви кажам дека е одлично да се има врска со некој кому брадата не му гребе”. – изјави Марија во филмот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e