Живковиќ: ВМРО-ДПМНЕ крадеше од пензионерите, со СДСМ просечната пензија за 2,5 години порасна за 1.746 денари

Христијан Мицкоски излажа дека не само што пензиите не растат туку тие се крателе. Тоа не е точно, изјави Милан Живковиќ, претседател на Комисијата за труд и социјална политика на СДСМ, како реакција на обвинувањата на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ дека најавеното покачување на пензиите е лажно ветување на Заев.

Тој рече дека во последните две и пол години пензиите растат постојано и најави дека ќе продолжат да растат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e