Врховниот суд ја потврди казната за зетот на претседателката на ДОМ, Лиле Поповска

Врховниот суд на Република Македонија ги потврди казните кои во првостепена и второстепена постапка им беа пресудени на обвинетите од случајот од 2014 година, во јавноста познат како „Кражба во Музејот на Македонија“ во Скопје, дознава Судство.мк.

Меѓу лицата кои се осудени е и Перо Јосифовски, зет на пратеничката Лилјана Поповска, која пред неколку дена изјави дека била уцената за казната на времето од страна на ВМРО-ДПМНЕ.

Највисока казна од 8 години и 8 месеци за овој слулај доби токму поранешниот директор на Музејот, Перо Јосифовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ