Владата одлучи: Мерцедесот од 600.000 евра оди на аукција

Владата на вчерашната седница донесе одлука да се изврши продажба на патничкото моторно возило Мерцедес Бенц С600 преку електронскиот систем за јавно наддавање со кој управува и оперира Министерството за финансии.

Почетната проценета вредност на овој автомобил, согласно проценката на Бирото за судски вештачења, изнесува 14.372.208,00 денари (230.000 евра).

Јавното наддавање ќе се изврши електронски на интернет страницата www.e-aukcii.finance.gov.mk.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ