„Титаник 2“: Мијалков и осудените бараат Апелација да ги ослободи

Поранешниот шеф на УБК, Сашо Мијалков заедно со осудените во „Титаник 2“ денеска од Апелациониот суд побараа да се укине пресудата на Кривичниот суд бидејќи како што рекоа, биле невини.  Мијалков кој беше осуден на три години за случајот, очекува Апелациониот суд да донесе правилна одлука.

„Јас верувам дека ќе донесете правична одлука, бидејќи верувам во вашиот судски интегритет. Моите бранители ги опфатија сите аспекти од формален карактер и ги изнесоа сита наводи со кои не се согласуваме, а се наведени во пресудата“

Според адвокатите на осудените, случајот кој се однесува на договорено гласање во ДИК за приговор за локалните избори во Струмица во 2013 се темели на претпоставки.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e