Судскиот совет и Советот на ЈО требаше да се справат со негативните појави во судството и обвинителството, смета Рамадани

Судскиот совет и Советот на јавни обвинители требаше да се справат со сите негативни појави во судството и обвинителството, истакна Исмет Рамадани вечерва во „Само вистина“.

Затоа што, како што рече, се друго ќе значеше мешање на извршната власт.

– Дури и пораката што доаѓа од извршната власт, веднаш се извртува и се коментира дека тие се мешаат во судската власт, додава Рамадани

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e