Што ќе сееме денес, тоа ќе жнееме утре!

Денес има авансна исплата на субвенциите, никогаш порано немало!

Денес има целосно неселективна, непартиска и објективна исплата на субвенциите, паметиме времиња кога немаше!

Денес руралната жена е видлива, горда и почитувана, некогаш беше потценета и невидлива!

Денес сме регионални лидери во искористеност на ИПАРД, некогаш некои политичари дозволија да газиме по црвената линија со ризик да ни биде одземен!

Денес имаме низа мерки и политики за секоја целна група посебно – скроени според нивните потреби, но паметиме и што значи отсуство на визија за модерно и одржливо земјоделство!

Денес бројот на малите семејни винарии доживува експанзија, порано се броеја на прсти!

Денес најмалите добиваат здрава, свежа и квалитетна ужинка од домашни одгледувачи, никогаш порано не добивале!

Денес имаме министер кој ги засукува ракавите и облекува чизми – ама на терен, меѓу земјоделците, наспроти некои примери од минатото кои декларативно “засукуваа ракави”.

Јасна е разликата помеѓу “некогаш” и ”сега”.

Да ја поддржиме искрената и недвосмислена желба за напредок што ја имаме денес, зашто од тоа “денес” зависи нашето “утре”.

Или како што вели една стара пословица: “Што ќе сееме денес, тоа ќе жнееме утре”!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e