Сенатот на САД го ратификуваше Протоколот за НАТО, Пендаровски се заблгодари

Претседателот на РСМ, Стево Пендаровски, предмалку изрази благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО Алијансата.

Стратешкото партнерство САД-Северна Македонија продолжува во Алијансата придонесувајќи за глобалната стабилност и безбедност, пишува Пендаровски.

Американскиот Сенат вечерва го ратификуваше Пристапниот протокол за членство на Република Северна Македонија во НАТО, со 91 глас „за“ и 2 „против“. Со тоа, САД се 25. земја што го ратификувала Протоколот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e