ПРВА ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА ФЕДЕРАЛЕН МИНИСТЕР ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО И ХРАНА: Николовски го пречека својот германски колега

Големо добредојде за Сојузниот министер за земјоделство и храна на Германија, Cem Özdemir кој ја прифати поканата на министерот Љупчо Николовски да ја посети Северна Македонија.
385920879_719603143540170_7673961685494202039_n
– Ова е историска посета, за прв пат федерален министер доаѓа во официјална посета и тоа токму на денот на обединувањето на Германија. Поддршката што ја добиваме од пријателска Германија е значајна и се надеваме дека оваа посета дополнително ќе ја продлабочи и развие соработката, порача Николовски.
385885794_719603173540167_5351209862413399830_n
386081825_719603220206829_1581926929971279216_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e