Пендаровски: Нема потреба да прогласам нова вонредна состојба

Нема потреба да прогласам нова вонредна состојба , изјави претседателот на државата, Стево Пендаровски на своето обраќање по одржаниот состанок на Советот за безбедност.

„Во прилог на тоа говори тоа што Вадата овојпат не достави барање за прогласување на нова вонредна состојба.

Друга заблуда која се пласира во јавноста е дека вонредната состојба има врска со датумот на изборите. Но избори може да се организираат и за време на вонредна состојба“, истакна Пендаровски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e