Парламентот на Исланд го ратификуваше протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на својот официјален фејсбук-профил истакна дека денеска парламентот на Исланд го ратификувала протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО.

Имено, со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО, и останува уште постапката да почне во Шпанија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e