Отстранет споменикот на Ќосето

Отстранет е споменикот на Андон Ќосето од пред Врховниот суд во Скопје.

На истиот начин како што беше поставен, така и е отстранет, во ноќ!

Отстранувањето е извршено од службите на општина Центар откако е утврдено дека немало решение за негово поставување.

Споменикот е однесен во магацините на Металски завод Тито.

kjoseto_1

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ