Николовски од Крива Паланка: Тоа што Мицкоски побегна од брзи избори кажува дека е уплашен, го чека пораз на 12 ти април

Јас сум еден од учесниците на лидерската средба кај претседателот Пендаровски. Од таа средба произлегуваат неколку работи. Едната, со која се покажува демократскиот напредок на нашата земја. Лидерите седнаа и се договорија, и тоа без посредници од страна. Втората, кога претседателот Заев зборуваше за признанието од сите европски лидери за напредокот на земјата Мицкоски молчеше. И последно Мицкоски побегна од брзи избори, со што покажа дека е уплашен и го чека пораз, рече генералниот секретар на СДСМ вечерва на граѓанска трибина „На прав пат“ во Крива Паланка.

-Кога претседателот Заев предложи брзи избори, техничка влада, распуштање на Собранието на 22 декември, очи во очи, молк од Мицкоски 30 минути, не знаеше што да каже. Тоа кажува се, уплашен е, знае дека го чека пораз на 12 април. Казната од граѓаните за работењето спротивно на државните интереси доаѓа за Мицкоски на 12 април, додаде Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e