Николовски: Мора да ја почекаме истрагата, опозицијата да престане да ја злоупотребува несреќата во Тетово во политички цели

Модуларните болнци спасија многу човечки животи особено тогаш кога беше најтешко на сите грашани и на целата нација кога многу земји и во светот не можеа да се спават со напливот на пациенти и да не се користат овие теми за добивање политички поени, особено од страна на опозицијата ние сме држава и ги повикуваме сите институции да ја сработата истрагата, сите жалиме за она што се случи, институциите се тие што треба да дадат одговори за истрагата, рече Љупчо Николовски, вицепремиерот за борба против корупцијата во гостувањето на вестите на Сител.

– Мора да се почекаат резултатите од истрагата. ОЈО е тоа што ги има обезбедено документацијата по однос на модуларните болници, а пота да бараме одговорност, сметам дека ова прашање е многу сензитивно и многу е лошо во овој момент да се бара одговорност кога ги немаме сите информации, затоа јас сум застапник да биде истрагата комплетна, да ги добиеме одговорите,а потоа да коментираме, рече тој.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e