На Дурмо Tурс не им е првпат, лани излетале во Косово

На 9 март 2018 година косовските медиуми јавија за излетан автобус од патот Скопје – Приштина при што немало некои посериозни повреди на патниците. Тогаш со кран бил ваден автобус на „Дурмо турс“.

Автобус на оваа компанија пред три дена излета од автопатот Скопје – Тетово при што загинаа 15 патници.

Министерството за транспорт и врски денеска информираше дека оваа компанија има 18 меѓународни линии и 36 шофери со лиценца. „Дурмо турс“ за меѓународен и меѓуопштински превоз има 40 автобуси.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ