Казната за погрешно паркирање на ПОЦ поскапува, еве колку ќе чини сега

Од утре казната на пајак-службата на „Паркинзи Општина Центар“ ќе поскапи за илјада денари, информираа од ПОЦ.

– Поскапени се горивото, сервисот и деловите за возилата. Наместо 2.500 денари, ако за погрешно паркирање интервенира пајак-службата казната, сега ќе биде 3.500 денари – соопштија од ПОЦ, додавајќи дека бројот на непрописно паркирани возила низ градот е зголемен, а цените за пајак-службата не се сменети во изминатите 10 години.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e