По 10 години Градскиот Базен во Крива Паланка повторно ќе биде отворен летово

КОНЕЧНО ОД ОВАА ЛЕТНА СЕЗОНА ПО 10 ГОДИНИ ГРАДСКИОТ БАЗЕН ВО КРИВА ПАЛАНКА ПОВТОРНО ЌЕ БИДЕ СТАВЕН ЦЕЛОСНО ВО ФУНКЦИЈА.

Ќе има и пливачка и ватерполо школа.

Оваа вест, на радост на кривопаланчани, ја објави градоначалникот на општината Сашко Митовски.
-Ставање во функција на градскиот базен во Крива Паланка, продолжување на пливачката школа за најмладите кривопаланчани од сите училишта и клубови, ватерполо школа и формирање прв ватерполо женски клуб се планираат од страна на Ватерполо клубот “Крива Река” со кој денес го потпишавме официјалниот договор за стопанисување со градскиот базен, информираше тој.
-Договорот за користење на базенот во период од десет години е потпишан, а ВК “Крива Река” најави дека веќе од ова лето базенот се очекува да биде главно летно катче за сите генерации паланчанки и паланчани, со предвидено изнаоѓање алтернативни за затоплување на водата во базенот, функционални содржини за повеќе спортски активности и привлекување посетители од соседството и регионот, порача Митовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e