Митовски на средба со дуото „Дац и Александар“ и со „Распеани паланчани“

Кандидатот за градоначалник на Крива Паланка, од редовите на СДСМ, Сашко Митовски изборната кампања за заврши во друштво на музичари.
-Изборната кампања ја завршуваме во убава и пријателска атмосфера, заедно со моите пријатели Александар, Дац и членовите на друштвото за негување на староградската песна “Распеани паланчани”. На средбата ја договоривме нашата идна соработка, компонирање на песна за Крива Паланка, порача тој.
“Распеани паланчани” се наши културни репрезенти кои ја негуваат и зачувуваат од заборав кривопаланечката песна, белег на староградската културна ризница, додаде Митовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e