Крводарителска акција на СДСМ Кр.Паланка – „Спаси живот – подари крв “

Форумот на жени на СДСМ од Крива Паланка и Локалниот клуб на СДММ од Крива Паланка во соработка со Општинската организација на Црвениот Крст и Службата за трансфузиона медицина на 04.07.2017 година (Вторник) организираат крводарителска акција под мотото „Спаси живот – подари крв “ во просториите на ОО на СДСМ Крива Паланка од 10.00 до 15.00 часот.

Од СДСМ Крива Паланка повикувааат повикуваат што повеќе граѓани да се приклучат на акцијата и уште еднаш да ја покажат својата хуманост на дело надевајки се дека со својата  крв ќе спасат нечиј живот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e