Форум на жени на СДСМ Кр.Паланка: “Обука за родова еднaквост”

Денес Форумот на жени на СДСМ од Крива Паланка одржа “Обука за родова еднaквост” на која обучувачки беа Бубе Стојановска и Љубица Панова од Втората школа за женски активизам.

Обуката се одржа во просториите на Централниот градски штаб на СДСМ во Крива Паланка.

Во работна атмосфера, интерактивна соработка како и висок степен на продуктивност и прагматичност протече оваа обука чија главна цел е мотивирање на жените за развивање на нивните капацитети во процесот на кандидирање, избор и извршување на функции на одлучувачки позиции.

19601592_2005852552977202_8952467802258726719_n

19601289_2005852696310521_5242328183256053198_n

19554661_2005852646310526_5001586758213241729_n

19554427_2005852536310537_7329469029321058500_n

19657217_2005852752977182_1857599480474794143_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e