Наглото опаѓање на косата може е симптом на корона вирус

Покрај сите симптоми, но и последиците што може да ги остави новиот коронавирус, инфекцијата со Ковид 19 има токсичен ефект врз коренот на косата, така што лекарите понекогаш се сведоци на сериозно опаѓање на косата кај некои пациенти со оваа болест.

Тие исто така сведочат за случаи кога пациентите немале други симптоми, освен сериозно опаѓање на косата, што подоцна било предизвикано од корона инфекцијата.
Губењето на косата е потенцијален долгорочен ефект на Ковид 19 кој сè уште се истражува и зошто се појавува. Дали и како може да се спречи, што да се прави и како правилно да се грижи косата по заздравувањето од КОВИД-19 се некои од темите на онлајн панелот КОВИД-19.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e