Кој дел од женското тело најбргу старее?

Возраста е главен фактор на ризик за развој на рак на дојка.

Токму и градите кај жената се делот од телото кој најбргу старее.

Многу жени во зрела возраст се срамат од промените во градите со текот на годините, но за прв пат се појавија медицински докази кои покажуваат дека градите стареат побрзо од другите делови на телото.“Биолошкиот часовник е вграден во нашите гени и токму ова објаснува зошто кај некои жени процесот на стареење може да се забави, а кај други да се појави порано од очекуваното “, објаснија експертите од Универзитетот на Калифорнија.

По речиси 8.000 примероци од 51 вида ткива и клетки, тие утврдиле уште дека токму возраста е главен фактор на ризик за развој на рак на дојка, кој е ндевоајчести рак кај жените.

За поврзани вести продолжете надолу

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e