Социјален експеримент – никој не сака да купи кошула од 2 евра, зошто?

Невладина организација под името Fashion Revolution организира интелигентни кампањи против експлоатација на работниците од земјите на т.н Трет свет.

Западната модна индустрија, познато е дека добар дел се оддржува и од ефтината работна сила, која ја има во фабриките во земјите каде трудот на работничките е платен минимално.

Погледнете ја реакцијата на случајните минувачи кои најпрвин се со намера да купат кошула, но на крај им се нуди и опцијата донирај.

Ознаки:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e