Рекордни јунски температури во Европа

Жештината во поголемиот дел од Европа предизвика рекордни јунски температури од Арктичкиот круг па сè до Северна Африка.

Силниот топлотен бран предизвика пораст на температурите значително над просекот за јуни во повеќе земји, во некои случаи и до 20 степени.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e