Референдумот во РС успеа, еве ги првите резултати!

Успеа референдумот во Република Српска. Според првите неофицијални резултати, врз основа на 30,76 проценти обработени гласови, покажуваат дека 99,8 проценти од граѓаните гласале за 9 јануари во иднина да остане Ден на Република Српска. Се проценува дека одѕивот на референдумот е меѓу 56 и 60 проценти. Гласањето помина без поголеми инциденти. Избирачите од 7-19 часот одговараа на референдумското прашање: “Дали сте за тоа да 9 јануари се прославува и одбележува како Денот на Републиката?”.

За поврзани вести продолжете надолу

Ознаки: ,

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e