Путин ги потпиша документите за анексија на окупираните делови од Украина

Рускиот претседател Владимир Путин го потпиша документот за формална анексија на четири украински провинции окупирани од руските трупи.

Про-руските лидери на окупираните региони потпишаа документ со Путин за припојување на сите четири региони кон Руската Федерација.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e