Порака од Вучиќ: Пружаме рака на пријателство за сите, но нема да молчиме

Српскиот претседател Александар Вучиќ на Инстаграм профилот објави моќна порака по повод 27 години од прогонот на Србите во акцијата „Бура“.

„Пружаме рака на пријателство за сите кои сакаат да ја прифатат, но никогаш веќе нема да молчиме и не сакаме да се срамиме од злочините кои се извршени врз нашиот наод. Немојте да не спречувате да се сеќаваме“ напиша Вучиќ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e