Германка загина во судир меѓу два брода во Хрватска

Во судар на две бротчиња кај ртот Камењак покрај Пемантура, загина 44-годишна германска државјанка, соопшти Полициската истарска управа. Пловилата се судриле околу 11.20 часот.

Еднотопловило во кое имало шест луѓе потонало и притоа загинала 44-годишната Германка.

Постара жена пренесена е во пулската болница.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e