Германија дава одобрение за испорака на тенкови Леопард 2 во Украина

Германија потврди дека ќе и испорача на Украина тенкови „Леопард 2″ и дека ќе го одобри барањето и другите земји да испратат такви тенкови, пренесоа светските агенции, повикувајќи се на соопштение на германската канцеларија.
Земјата ќе и достави на Украина 14 тенкови „Леопард 2А6″ од залихите на германската армија, објасни владиниот портпарол Штефен Хебстрајт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e