Орданоски: Отворивме рафинерија за нафта за да им ги покриеме патните трошоци на скромните избраници на народот…

-Овој состав на македонското Собрание ќе се памети со истиот историски интензитет со кој ќе сакаме што побрзо да го заборавиме!, пишува Сашо Орданоски во својата најнова колумна за ЦивилМедиа.

-Во ова Собрание Заев, со еден-двајца пратеници владино мнозинство, вежба(ше) демократија „развлечена“ до две третини поддршка, како што ластик се тегне на распарани гаќи. Во него ДУИ докторираше хипокризија, а запиша и пост-докторски студии по предметот Мижи-бутај. Од него Груевски кукавички пребега, во него Муковски ширум порти отвораше, на Зијадина главата му ја искршија, Амди половина мандат го преспа, а во заборав го испративме Иванов и со надеж го дочекавме Пендаровски… Плус, отворивме рафинерија за нафта за да им ги покриеме патните трошоци на скромните избраници на народот, пишува Орданоски.

Колумната во целост на следниов ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ