Најчевска за Силјановска: Веќе не е приватен граѓанин, патува со пасош на кој пишува Северна Македонија

Патува со пасош на кој пишува Северна Македонија.
Има лична карта на која пишува Северна Македонија.
Избрана е за претседател на државата која под името Северна Македонија е запишана во сите меѓународни организации.
Која глупост е да го направиш ова.
За менување на името има процедури и правна постапка.
Се до тогаш како претседател на Северна Македонија секаде и во секоја ситуација мора да го употребува официјалното име.
Веќе не е приватен граѓанин освен дома со семејството во најприватниот круг на живеење. Па и тогаш …
ФБ став на професрката Мирјана Најчевска

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e