Илиевски: Поврзаноста на Рашела Мизрахи со Никола Груевски и Сашо Мијалков

Поврзаноста на Рашела Мизрахи со Никола Груевски и Сашо Мијалков
Додека Груевски беше министер за финансии, а потоа и премиер членови на Управниот Одбор на Фондот на Холокаустот на Евреите беа неговите блиски соработници:
Мартин Протуѓер( да да тој), Мане Јаковлевски, Горан Трајковски,Димитар Богов и Марина Антиќ блиска соработничка на Груевски уште од периодот кога беше министер за финансии.
Претседател на Фондот беше Љиљана Мизрахи, мајката на Рашела Мизрахи.
Обештетувањето на Евреите од Македонија се реализира со блок трансакција од милион евра, колективно, а, индивидуално по документи..
Ова се случува во периодот кога претседател на Фондот беше Љиљана Мизрахи.
Прашање за Рашела Мизрахи, дали и каква е нејзината поврзаност со фирмата преку која Началникот ја набавуваше опремата за прислушкување и организираше скапите обуки за пилотите на АРМ.

ФБ статус на Боби Илиевски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e