ОИ Рио: Конечни пласмани во најпознатите спортови

Доцна во ноќта,со свечена церемонија завршија 31-те летни олимписки игри во Рио.

Еве ги конечните пласмани во најпознатите екипни спортови

Фудбал

мажи: 1.Бразил 2. Германија 3.Нигерија 4.Хондурас
жени: 1. Канада 2. Бразил. 3.Германија 4.Шведска

Кошарка

мажи: 1.САД 2.Србија 3.Шпанија 4.Австралија
жени: 1.САД 2.Шпанија 3.Србија 4.Франција

Ракомет

мажи: 1.Данска 2.Франција 3.Германија 4.Полска
жени: 1.Русија 2.Франција 3.Норвешка 4.Холандија

Одбојка

мажи: 1.Бразил 2.Италија 3.САД 4.Русија
жени: 1.Кина 2.Србија 3.САД 4.Холандија

Ватерполо

мажи: 1.Србија 2.Хрватска 3.Италија 4.Црна Гора

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e