(ФОТО) Кара Делавињ позира топлес со новата тетоважа

Кара Делевињ има нова тетоважа,која гордо ја покажа на фотографија на Инстаграм.И навистина е убава.Сепак,во коментарите фокусот е на нешто сосема друго,односно на нејзиното (голо)тело.Иако всушност ништо не се гледа,таа ги покри градите со раката,не недостигаат сексистички коментари.Еве како одговори Кара:

Уште еден ден,уште една жена мора да трпи коментари за нејзиното тело без да го побара тоа.На социјалните мрежи имаше прашања со кои мажот сигурно не би се соочил кога ќе се фотографира гол до половина.Машки голи торза? Сосема нормално и прифатено. Голо торзо на жената? Како се осмелува!

Кара Делевињ во моментов мора да издржи поплава од коментари на хејтери.

Таа има нова тетоважа и ја претстави со фотографија на Инстаграм. Но, се чини дека никој не го интересира мотивот на тетоважата.Наместо тоа, женската „слобода“ е повторно под критика.Имено,Кара Делевињ е топлес на предметната фотографија.Не се гледаат брадавици или гради (иако патем тоа би било нејзино право).Таа покрива се со рацете,но тоа што е гола им пречи на многумина.Што не само што е дискриминаторски кон женските тела,туку и мизогинија.Еве како реагираше интернетот на разголената фотографија Тату артистот Матео Наџерони објави неколку фотографии од Кара Делевињ на својот Инстаграм профил за да ја сподели тетоважата на манекенката со своите следбеници.И самата Кара ја сподели објавата на нејзините приказни на Инстаграм.Мотивот е на нејзината лева надлактица,што е и во фокусот на фотографиите. Со оглед на тоа што Кара не носи топ,таа ги покрива градите со десната рака.Сепак, се чини дека на многумина тоа не им е доволно,бидејќи во коментарите се разгорува гневот за „голотијата“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e