Болно откритие на Јелена Карлеуша: Го изгубив бебето…

Во најлошиот момент, на пејачката ѝ се случи голема траума.

Јелена Карлеуша со следбениците на Инстаграм сподели еден од најболните моменти во животот, моментот кога дозна дека го изгубила бебето што требаше да го има во бракот со Душко Тошиќ.

Јелена на многу опширен и детален начин опиша како се чувствувала во тој момент, а нејзината објава ја пренесуваме во целост:

Еден миг пред мојот прв концерт на Ушќе. Ова е булеварот Никола Тесла, во моментот кога требаше да почне концертот. Седам во шаторот зад сцената и не ми се верува што ми кажуваат. Знаев дека ќе има многу народ, но дека концертот ќе доцни еден час за да влезе публиката, не се надевав на тоа, особено што во тој момент доживеав силен медиумски линч и забрана. Се сеќавам, мојот продуцент влезе и рече дека мораме ширум да ја отвориме вратата и да не наплаќаме повеќе билети бидејќи во спротивно нема да почнеме до полноќ. Токму тоа го направивме. Пред да излезам на сцената, ми го донесоа дневниот весник што излегува утре. Сите насловни страници имаа два збора, празно и пукнато. Без слика како доказ. Ах да, и ми рекоа дека немам мултимедија за екраните затоа што колегата не стигнал да го направи рендерот. Клечам под бината во лифтот што треба да ме однесе и го слушам татнежот на луѓето… Што ќе правиме? – праша некој до мене. Што ќе правиме? – Се насмеав додека солзите ми ја уништија шминката, одиме, реков – напиша Карлеуша и продолжи:
Јелена рече дека почнеме – викна асистентот во бубата и му сигнализира на директорот. Грмеше, Белград никогаш не слушнал и видел таков звук и таква продукција. Ме подигна лифтот и видов бескрајно море од луѓе… „Борбени фелни, брат, борбена машина…“ и бас што ме движеше од место до место. Ти си борбена машина Јелена. Плачеше сега и никогаш повеќе, си помислив. Ах, колку згрешив… стиснав заби и го одржав концертот речиси во темница бидејќи екраните не ја емитуваа мултимедијата. Толпата скандираше дека ме сака. Не ни знаев дека сум бремена. Дознав не многу по Ушќе. Малата точка која го означуваше чукањето на срцето на бебето на екранот на ултразвукот не светеше. П.С. (по тој концерт на Ушќе не пеев речиси една година. Никој не ме викна да пеам. Како да сум убила некого… (а всушност и го направив) – напиша ЈК во тажната објава.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e