Заев за првите мерки: нема екстерно и радио-дифузна такса, ќе има евтина струја

Укинување на екстерното тестирање, укинувањето на радио-дифузната такса, враќањето на евтината струја и донесување на закон за медиуми, ќе бидат првите работи што ќе ги направи новата влада, вели претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

Целото интервју погледнете го на следниот линк.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e