Заев: Водиме грижа за сите, да спасиме 250.000 работни места, но им помагаме и на малите и средни претпријатија

Државата води грижа за сите, без разлика дали е работник, дали е дел од неформалната економија, дали се работи за мали или средни претпријатија, се грижиме подеднакво за сите. Најмалку 250.000 работници ќе бидат опфатени со помошта истакна претседателот Зоран Заев во емисијата Само интервју на Канал 5.

Во однос на критериумите, Заев истакна дека поддршка нема да добијат оние кои добивале плата над 39.000 денари,а надоместокот ќе се додели согласно работните часови на кои е пријавен конкретниот работник.

„Сите овие услови се за правична распределба за сите сите работници и компании подеднакво“, посочи Заев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ