Заев од Куманово: Мицкоски, после седмиот пораз ќе си заминеш од раководството, ни треба проевропска опозиција што нема да не води во мрак

Никогаш не било појасно за кого да се гласа, знаете како владееме и каква е сегашната опозиција, рече претседателот на СДСМ од Куманово, Зоран Заев. Тој кажа дека опозицијата правеше обиди за кочење и блокади, додека граѓаните гледале како власта ги носи одлуките.

-Во недела вие одлучувате и не дозволувајте блокадите од централно ниво да се пренесат на локално ниво. Сега е моментот да не се поколебате и државата да не се врати во неизвесност. Со нас знаете на што сте. СДСМ ја води државата напред, а тие ја влечат назад. Ние сме најмодерната коалиција која постојано се развива, кажа Заев.

Тој потсети дека во ВМРО-ДПМНЕ членовите не го бираат сами претседателот, каков што е случајот во СДСМ и истакна дека доколку во самата партија не можат да воспостават демократија, тогаш тоа не можат да го направат ниту во државата.

-Тие уште спијат и се во времето на едноумие, режим и диктатура.

Опозицијата, ВМРО-ДПМНЕ и Левица, ја носи државата во мрак и изолација. Имаат само популизам и кочничарење и тоа не смее да се дозволи и во општинските совети. Мицкоски вели реалноста била тешка, да така е, кога губиш шестпати на избори и сега на седмиот пораз ќе мора да си заминеш од раководството на ВМРО-ДПМНЕ. На државата и треба конструктивна и проевропска опозиција, а не таква што ќе блокира помош во време на пандемија, заклучи Заев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e