Во поплавените подрачја ќе се врши вонредна дезинсекција

Градот Скопје ќе ја изврши теренската дезинсекција во поплавените подрачја по барање од Министерството за здравство, а по претходно донесен заклучок од владата.

Вонредната дезинсекција против комарци ќе се изври утре од 23 до 2 часот по полноќ.

Извор Мета(линк)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e