Во недела протест против полицискиот час пред Влада

Под мотото „Сите ние кои сметаме дека ова треба да зварши, сите кие кои сме свесни“ група луѓе за претстојната недела, 17. мај, најавуваат протест против полицискиот час пред Влада.

Протестот е планиран од 12 до 14. часот, се наведува во информациите за настанот креиран на социјалната мрежа Фејсбук.

Како организатори на протестот се јавуваат Емилија Богатинова и Мариго Исеини.

Останува да видиме дали, и покрај препораките на надлежните за избегнување на собири со цел спречување на ширењето на корона вирусот, овој протест ќе биде реализиран.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e